El curs passat vam fer més de 250 hores de formació en assertivitat lingüística
Des del setembre del 2023, l'equip de Tallers per la Llengua ha impartit més de 250 hores de formació en assertivitat lingüística per a centenars d'assistents que han après recursos per a adquirir l'hàbit de mantenir el català en qualsevol situació.
El públic de les nostres formacions ha estat molt variat, però tenint en compte que els nens i els adolescents estan mancats de referents lingüístics, una gran part dels tallers que hem impartit aquesta temporada s'han adreçat a persones que estan en contacte amb els més joves. Així, hem fet formacions per a docents d'escoles i instituts d'arreu de Catalunya i per als mestres novells que el curs passat es van incorporar al sistema educatiu. També n'hem fet per als alumnes del màster d'accés al professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. En col·laboració amb el Departament de Drets Socials, també hem fet tallers per als educadors que treballen al centre de menors no tutelats, que no sols han entès la importància de parlar en català als joves més vulnerables, sinó que també han après recursos per canviar els seus hàbits lingüístics a la feina. Amb el mateix objectiu, el nostre equip també ha fet tallers per a caps dels Minyons i Escoltes i per a monitors d'esplai d'alguns municipis, com ara Valls i Palma.
Pel que fa a la intervenció directa amb nens i adolescents, durant aquest curs hem impartit una trentena de tallers d'educació lingüística (TEL) per a alumnes de Primària, ESO i Batxillerat, especialment en col·laboració amb els Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre. Aquests tallers tenen com a objectiu que els nanos entenguin el valor de la diversitat lingüística del món i, sobretot, que percebin el català com una llengua potent i útil per al seu benestar i progrés individual.
Durant la temporada passada, el president de Tallers per la Llengua, Ferran Suay, va impartir diversos cursos d'assertivitat lingüística per al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), destinats a més de 100 tècnics que treballen a les seus de desenes de municipis. Als cursos, de quatre hores cada un, s'explicaven els motius psicològics de la submissió lingüística i s'oferia als tècnics del CPNL recursos per als nous parlants amb els quals tracten, que han d'aprendre català en un context en què la gran majoria de parlants nadius se'ls adreça en castellà.
Tallers per la Llengua també ha difós els conceptes teòrics de l'assertivitat lingüística en nombroses conferències, tant en línia com presencials en jornades fetes a municipis com Banyoles, Tarragona, Manresa o Montcada (País Valencià). A més, també hem col·laborat amb altres entitats per fer tallers oberts al públic general. Així, el curs passat es van fer tallers a algunes seus locals de l'ANC i també a la d'altres entitats municipals, com ara l'Espai Bonaire, a Arenys de Mar.També en l'àmbit municipal, hem col·laborat amb els Serveis Territorials del Camp de Tarragona per fer tallers a treballadors dels ajuntaments, incloent-hi els regidors de municipis com Tarragona, Valls, Reus i Montblanc. Amb tot, aquest curs hem fet més de 250 hores de formació amb l'objectiu que els catalanoparlants abandonin la submissió lingüística i siguin capaços de mantenir una conducta plenament assertiva, una condició imprescindible perquè el català recuperi l'ús social que ha perdut en l'últim segle i perquè els nouvinguts s'integrin al nostre país.
Si durant aquest curs voleu organitzar un dels nostres tallers o voleu informació, ens podeu contactar per correu electrònic a info@tallers.cat.